tabletă

Matematica. Unde-i matematica?

Matematica. Unde-i matematica?

Vă povesteam zilele trecute despre frigiderul meu mare, cu suport nativ pentru six-packuri. Cum o astfel de măgăoaie nu se umple singură, obişnuiesc să merg la cumpărături din cînd în cînd, în mod special atunci cînd mi se termină berea.

Nu mai e un secret pentru nimeni că sunt un mare fan Tuborg, aşa că, de obicei, iau six-packuri din cele apărute înainte de sărbători (niţel mai ieftine şi extrem de comod de transportat). Obişnuinţa e a doua natură, aşa că am continuat să pompez astfel de pachete pe parcursul celor 3 luni şi de-abia ieri mi-am dat seama că, de fapt, lucrurile s-au schimbat. Din “Pachetul promo” a rămas doar pachetul, aşa cum puteţi admira în cele două poze de mai jos:

foto bere 1

foto bere 2

Din cîte ţin minte, avem una doză de bere la 2,20, ceea ce înseamnă că 5 doze = 5 x 2,20 = 11,0 RON. În consecinţă, nu numai că a şasea doză nu e gratis, ci plăteşti chiar mai mult decît dacă ai cumpăra 6 bucăţi individual (13,2 RON). Şi acum mă întreb: unde dracu’i logica?

Românul dornic de “pleaşcă” e ţepuit de nu se vede, prostit pe faţă de oferte care mai de care mai atrăgătoare. Toate ca toate, dar pînă la bere!

Subscribe to Lex Talionis

Get the latest posts delivered right to your inbox